Noul Atestatul de producator este valabil un an calendaristic - Piete si fermieri din Romania

Noutati

Harta producatorilor agricoli, ferme, piete si puncte de desfacere produse de provenienta Romaneasca

Piete si fermieri

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

marți, 15 august 2017

Noul Atestatul de producator este valabil un an calendaristic

Producatorii agricoli persoane fizice care vor sa comercializeze produse agricole trebuie, mai intai, sa obtina un atestat de producator, care inlocuiste din 1 mai certificatul de producator, se mentioneaza in reglementarile in vigoare.

Concret, certificatele emise in temeiul HG nr. 661/2001 au putut fi utilizate pana la expirarea perioadei de valabilitate a vizei aplicate pe acestea, dar nu mai tarziu de 180 de zile de la data intrarii in vigoare a Legii nr. 145/2014, adica pana la data de 1 mai 2015. Practic, incepand cu aceasta data, atestatul de producator a devenit obligatoriu. Modelul acestui act a fost aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii nr. 1846/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 881 din 4 decembrie 2014, si il puteti consulta in fisierul atasat.

Conform Legii nr. 145/2014, atestatul de producator reprezinta documentul eliberat persoanei fizice care desfasoara activitate economica in sectorul agricol, valabil pentru titularul acestuia, si care atesta calitatea de producator agricol persoana fizica. Acest document cuprinde numele si prenumele producatorului agricol, precum si denumirea produselor si suprafata de teren exploatata, respectiv efectivele de animale, care sunt inregistrate in registrul agricol organizat de autoritatile administratiei publice locale pe a caror raza se afla terenul/ferma/gospodaria.

Atestatul de producator este valabil un an calendaristic de la data emiterii si este vizat semestrial, prin aplicarea stampilei si a semnaturii primarului comunei, orasului, municipiului, sectorului municipiului Bucuresti, dupa caz.

Dispozitiile in vigoare prevad ca documentul se elibereaza, la cerere, persoanelor fizice, dupa ce autoritatile verifica, atat pe baza datelor din registrul agricol, cat si pe baza celor din teren, daca exista suprafetele de teren, respectiv efectivele de animale pentru care se solicita eliberarea atestatului de producator.

Dupa aceea, primarul elibereaza atestatul de producator in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, cu avizul consultativ al structurilor asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, dupa caz, constituite potrivit legii si organizate la nivel local si judetean.

Sursa: www.avocatnet.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad

Responsive Ads Here
-->