Premierul Cioloș scutură copacul incompetenței de la APIA: Plățile către fermieri trebuie făcute de urgență! - Piete si fermieri din Romania

Noutati

Harta producatorilor agricoli, ferme, piete si puncte de desfacere produse de provenienta Romaneasca

Piete si fermieri

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

vineri, 27 noiembrie 2015

Premierul Cioloș scutură copacul incompetenței de la APIA: Plățile către fermieri trebuie făcute de urgență!

    În deschiderea ședinței de Guvern de astăzi, premierul Dacian Cioloș i-a cerut ministrului agriculturii Achim Irimescu să existe o mobilizare instituțională pentru plata avansului din subvenția pe suprafață aferentă anului 2015.


Cu sistemul blocat, funcționarii au început…lucru manual
   În cursul zilei de ieri, când nu s-a putut reporni sistemul informatic, funcționarii APIA au început să prelucreze datele și să emită manual ordinele de plată către fermieri. Până în jurul orelor 15.00, ministrul agriculturii Achim Irimescu era informat că se ajunsese la soluționarea a 4.000 de cereri din totalul de circa 700.000.

    ”Comisia Europeană ne dă dreptul să plătim un avans, o parte din subvenția  la hectar. O să vă rog să vă mobilizați atât cât este nevoie zi și noapte și, în zilele pe care le mai avem la dispoziție până la începutul lunii decembrie, să facem plăți cât mai multe. Și o să vă rog totodată să și comunicați pe marginea acestui lucru, să explicați oamenilor ce se poate face, ce nu se poate face, dar e important să recuperăm cât mai mult din întârzierea cu pregătirea cu plata la hectar, pentru plata acestui avans„, a spus prim-ministrul României în ședința de Guvern.

    La finalul intervenției sale, Dacian Cioloș a făcut un nou apel pentru transparență. ”Dacă nu suntem transparenți, unii dintre noi pot ascunde lucruri fără să vrea și pierdem încrederea cetățenilor”, a declarat Cioloș.

Sursa: agrointel.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad

Responsive Ads Here
-->